Tuesday, September 29, 2015

Mesaj pentru eul din viitor

Recunosc că acest post a fost redactat în decursul mai multor zile.
Recunosc că mi-a rămas în minte vlogul acesta și de aici mi-a venit oarecum ideea să scriu despre asta.

Recunosc că m-a motivat oarecum și faptul că m-am trezit în luna septembrie a anului 2015 fără să fi realizat unde și cum a trecut timpul așa de repede și de ce nu l-am simțit.
Recunosc că la 23 de ani nu mă simt neapărat tânără.
Ascultă asta :)

Acum te întreb, dragă cititorule.... ce ai zice dacă ai putea să îi iei interviu propriei persoane? să zicem cea de acum 10 ani?

Personal, dacă aș fi face-to-face cu Roxana de acum 10 ani, cea în vârstă de 13 ani, aș încerca să îi explic că mai mult contează ce ai în suflet decât lucrurile materiale, că e calitatea ce contează în final, nu cantitatea. Să se bucure de frumusețea interioară mai mult, decât de cea exterioară. I-aș mai trasmite să încerce să facă mai mult sport, să se bucure de copilărie, să își asculte instinctul și să își urmeze visele oricât ar fi de dificil procesul.

Cum ar fi să îi poți transmite câte ceva propriei persoane, dar celei de peste 10 ani de acum înainte?

Cred că Roxana, cea cu 10 ani mai trecută prin viață decât cea de astăzi, ar trebui să își fi făcut o familie pe care o iubește enorm și pentru care și-ar da viața.
Roxana în vârstă de 33 de ani, a învățat să își prețuiască familia așa cum merită, cei care au crescut-o și ajutat-o atunci când nu avea la cine să apeleze, cei care i-au dat un sfat la momentul potrivit. A învățat, la rândul ei, să dea sfaturi atât cât e în măsură, a învățat să nu judece alte persoane înainte de a se uita la propria persoană. A învățat că adevărul doare, dar e cel mai bun mod de a te elibera de ceea ce ai strâns în suflet.
O Roxană la 33 de ani ar fi mulțumită de deciziile pe care le-a luat atunci când și-a ales facultatea pe care a terminat-o, că a încercat să își formeze o carieră care s-o mulțumească și s-o facă să continue să învețe și mai multe lucruri din și mai multe domenii. Roxana din viitor știe să își asume ceea ce face și să fie mai responsabilă, mai cumpătată. Nu ar renunța așa ușor la visele ei și la ceea ce își dorește de la viață.
Roxana, în cei 33 de ani pe care îi are, ar trebui să știe se bucure de persoanele pe care le-a întâlnit și pe care le-a ales să îi rămână alături, să fi învățat din greșelile din trecut, dar pe care nu le regretă că le-a făcut. În fond, nimeni nu se naște învățat. A învățat să se iubească și să iubească persoanele din jurul ei. Acum știe să se lase iubită și știe ce înseamnă un cuvânt bun, o glumă sau un zâmbet la momentul potrivit, care se te însenineze într-o zi mohorâtă.
Roxana cea de 33 de ani trebuie să fi învățat că sănătatea este foarte importantă, atât cea fizică, cât și cea psihică. Știe că nu merită să irosești energie cu lucruri sau persoane care nu merită. Viața trece mult prea repede peste noi ca să ne permitem să ne oprim la cele mai nesimnificative lucruri. Știe să își mulțumească sufletul din lucrurile mici ale vieții, nu din cele materiale.
A învățat să fie egoistă când trebuie, să fie mai directă și să își susțină cu tărie punctele de vedere.
A învățat să gătească (și) mai bine decât o făcea acum 10 ani. :D
Crede cu tărie încă în schimbare și în evoluție și vrea să devină o persoană mai bună decât era ieri.

Așadar, dacă vei citi acest post, Roxana din viitor, sper că eul de 23 de ani să nu te fi dezamăgit în vreun fel.
Trecutul e ireversibil și irevocabil, dar cred că putem să facem din ceea ce înseamnă acum ziua de astăzi, dar care mâine devine la rândul ei parte din trecut, să încercăm să ne facem viața mai ușoară, să ne uităm bine la ce avem în jur și la ceea ce mai vrem să realizăm, să avem de ce ne aminti la bătrânețe, iar când vom trage o linie peste tot ce-am agonisit, să fim mulțumiți că nu a trecut timpul degeaba peste noi, că nu am albit degeaba, c-am fost oameni, nu roboți.

✌&♥

No comments:

Post a Comment